ASSASSIN PAKT |¦WIAT GAMMA|
Mam problem ;p jestem na wyspie z kryszta³em, czyli mój surowiec nabierze na znaczeniu dopiero pó¼niej gdy badania zaczn± bardzo d³ugo trwaæ ale to ma teraz tylko takie znaczenie ¿e potrzebuje dwóch podstawowych surowców: wina i marmuru, a wy potrzebujecie w sumie tylko jeden (marmur). I teraz przychodzi dylemat... Za³o¿yæ kolonie tam gdzie jest marmu czy tam gdzie jest wino?
Wyspa z winem da mi ten plus ¿e moja ludno¶æ bêdzie bardzo szybko siê rozwijaæ, a za tym idzie ¿e bêdzie sporo r±k do pracy i sporo ludzi bêdzie p³aciæ podatek ale za to nie bêde móg³ budowaæ za wiele bo przecie¿ wyspa obok z marmurem ma graczy totalnych noobów...
Wyspa z marurem ma ten plus ¿e bêde móg³ budowaæ ale za to bêde mia³ niski stan zadowolenia spo³eczeñstwa przez co mniej ludzi którzy bêd± pracowaæ i p³aciæ podatek.
Dorad¼cie mi bo nie mam pojêcia co robiæ bo od tego zale¿y czy bêde oszczêdzaæ od tej chwili na marmurze by potem co¶ mieæ czy obni¿yæ racje wina dla ludu
Hmm ja jestem na wyspie z marmurem i chyba wiadmo ¿e bêde siê kolonizowa³ na winku Chyba lepiej zakolonizuj winko. Bêdzi potrzebne przez ca³y czas jak gramy, a marmur powoli bêdzie mniej wykorzystywany. Pierwsza kolonia winko posatw
WINKO i tylko winko szybko sie rozwijasz ale tez szybko winko sprzedasz lub wymienisz reszte za³atwimy my
hm... problem przedewszystkim w tym ¿e od wczoraj ca³y czas mam 30 marmuru :\
A i znalaz³em poradnik niemiecki w którym napisane jest ¿e:
Gracz zamieszkuj±cy wyspe z marmurem powienien jako pierwsze zkolonizowaæ wyspe z kryszta³em
Gracz zamieszkuj±cy wyspe z kryszta³em powienien jako pierwsze zkolonizowaæ wyspe z marmurem
Gracz zamieszkuj±cy wyspe z winem powienien jako pierwsze zkolonizowaæ wyspe z marmurem
Gracz zamieszkuj±cy wyspe z siark± powienien jako pierwsze zkolonizowaæ wyspe z marmure.
I zrobili ranking najlepszej wyspy startowej (obok rankingu pisze dlaczego wg. nich):
1. Wyspa z marmurem (bo jest potrzebny do rozbudowy prawie wszystkich budynków powy¿ej 3 poziomu)
2. Wyspa z kryszta³em (bo jest potrzebny do badañ ponad dzieñ na jedno badanie to za d³ugo, a pó¼niej bêdzie po tydzieñ itd.
3. Wyspa z winem (potrzebne do dodatniego wska¼nika wzrostu populacji)
4. Wyspa z siark± (sprawy militarne które w sumie dopiero w pó¼niejszym etapie gry nabieraj± na znaczeniu)
A teraz co do marmuru ;p to wiecie ¿eby siê rozbudowaæ to dziennie potrzeba sporo tego, a poziom pa³acu na drug± kolonie tak¿e wymaga du¿o marmuru... Najlepiej by by³o skombinowaæ szybko 600szt. marmuru i zbudowaæ kolejny poziom pa³acu i wtedy bêdzie po k³opocie ;p ale sk±d tyle marmuru wzi±¼æ je¶li te nooby obok mnie olali gre...
Gość
Jak jestes na krysztale to walnij sie na marmur bo bez marmuru nie bedziesz mogl rozbudowac palacu a tym samym nie zalozysz 2 koloni. Krysztal jest potrzebny na 3 poziom palacu;d najpier na marmur pozniej na wino a na koncu na siarke; pzdr